De waarde van antieke foto’s

artikel door Morgan Hamilton

Als u antieke foto’s van uw familie en voorvaders en wil je echt goed voor te zorgen. Antieke foto’s beeltenis van bepaalde gebeurtenissen of mensen hebben grote waarde voor verzamelaars, maar kan niet eens een kaars vasthouden aan de sentimentele waarde die gezinnen plaats op foto’s van hun dierbaren.

Onderhoud van antieke foto’s is belangrijk, want als ze worden niet goed verzorgd, zullen ze niet alleen elke waarde die zij kunnen hebben verliezen, kunnen ze letterlijk uit elkaar vallen vlak voor onze ogen. Nooit bloot antieke foto’s aan direct zonlicht, of andere foto’s voor die kwestie. Licht, in het bijzonder direct zonlicht, is schadelijk voor de antieke foto’s. De stralen van de zon zal de kleuren van de foto fade recht uit de film, zo erg dat je niet eens in staat zijn om te maken uit het beeld na een tijdje. Kunstmatige en omgevingslicht is lang niet zo schadelijk als de zon zijn.

Je moet ook zorgen als je ze hanteert om niet buigen de foto’s. Wanneer een antieke foto is gebogen, is het resultaat van een permanente markering die is links op de foto. Aangezien veel antieke foto’s zijn op een karton type materiaal, als de foto wordt gebogen het breekt de foto en je zult uiteindelijk op het zien van het karton, in tegenstelling tot de foto.

Onder verzamelaars, zeker niet alle antieke foto’s hebben een hoge waarde. Er zijn bepaalde gebeurtenissen die foto’s zijn genomen van die meer dan anderen de moeite waard. Er wordt bijvoorbeeld een antieke foto van een bruiloft meer waard dan alleen maar een momentopname. En natuurlijk foto’s van beroemde mensen zoals Abraham Lincoln hebben een enorme waarde. Maar zelfs bruiloft foto’s zijn waarden verschillen, hoe meer mensen op de foto hoe hoger de waarde van de foto. Ik veronderstel dat het een kwestie van kwantiteit en kwaliteit als het gaat om het waarderen van antieke foto’s.

Ook als de mensen op de foto lijkt een beetje meer high class (de kleding is duur binnen de periode van de foto ), dan de foto is de moeite waard een beetje meer dan wanneer ze van een lagere klasse familie. Niet echt de beurs doet het? Maar ik geloof dat het allemaal een kwestie van detail in tegenstelling tot discriminatie.

Soms antieke foto’s met slechts een persoon zijn waardevol. Foto’s van kinderen zijn vaak waardevol omdat ze zo interessant. Antieke foto’s van historische figuren en de beruchte zijn vaak waardevol ook, zeker als de foto wordt ondertekend door het onderwerp.

Veel mensen willen hun foto’s te labelen. Het is niet echt een goed idee om te kleven dingen aan de oppervlakte van uw antieke foto’s. Evenmin is het een goed idee om te schrijven over hen. Als u een pen om de foto’s te labelen, is het mogelijk dat de inkt of andere manier kunnen reageren, met de inkt in de foto. Als je moet labelen antieke foto’s, is het beter om met een potlood van een soort. Het is beter voor de foto, omdat het grafiet zullen reageren niet. Een ander voordeel van het potlood is dat als u besluit dat u niet wilt dat het label, dan is het gemakkelijker om te wissen dan pen. Misschien iets in de trant van een Post-it er rekening mee dat niet direct gehandeld op grond van de foto’s oppervlak kan de beste weddenschap.

Tags: , ,

{ Comments are closed! }