De onschuldige sporters en valsspelers

body buildingWanneer je naar de sport school gaat dan kun je soms andere sporters horen praten over het gebruik van anabolen steroïden. Ze zijn er vaak nog maar kort en lijken vaak ook geen doorgewinterde bodybuilders als je naar hun lichaam kijkt, die alle wegen al bewandeld hebben om een top resultaat te krijgen. Je kunt vaak niet eens zien, dat hun doel is om spiermassa op te bouwen. Wanneer je ze vraag hoe lang ze trainen, dan hoor je vaak een jaar en soms nog korter. Wanneer je ze vraag waarom ze anabolen steroïden willen gaan gebruiken dan zeggen ze vaak dat hun resultaten afvlakken. Het is ongekend. Het eerste jaar boek je namelijk de meeste vooruitgang. Wanneer je ze uitlegt dat het jaren trainen kost en ook een goed eet schema en discipline dan kijken ze je vaak vreemd aan. Ze willen graag snel dezelfde resultaten boeken als de grote jongens in de sportschool. Als je hun echter vraag hoe ze daar gekomen zijn, dan hoor je vaak dat het ze jaren heeft gekost en ze nog geen anabolen steroïden hebben gebruikt. De verwachtingen en de realiteit liggen dus niet altijd zo dicht bij elkaar. Natuurlijk zijn er ook bodybuilders welke wel anabolen steroïden gebruiken.

Als je ze vervolgens vraag of een kuur eenmalige zal zijn of niet, dan krijg je twijfelachtige antwoorden. Zeker wanneer je aangeeft, dat de meeste spiermassa na een kuur anabolen steroïden weer verdwijnt. Het is verrassend, dat ze al in de eerste jaren aan anabolen steroïden denken. Het zijn namelijk de jaren, dat je nog gemakkelijk vooruitgang kunt boeken.

De hele supplementen industrie maakt graag gebruik van de hierboven besproken onvrede van mannen (en vrouwen) over hun eigen lichaam. Het is een ware miljarden markt en ze maken het allemaal nog mooier en sterker, door nog meer gespierder en superdroge lichamen te laten zien. De proffessionele bodybuilder verdient inkomsten via sponsoring uit deze markt. De makers en fabrikanten van de sportsupplementen laten daarom maar al te graag zien, hoe goed en snel hun bodybuilders gespierd raken wanneer ze hun producten gebruiken. De ene sporter ziet er nog meer afgetraind af dan de andere en met nog meer spieren. Het maakt de meeste fabrikanten hierbij weinig uit of de sporter naast hun supplementen ook nog gebruik maakt van andere middelen. Soms helpen ze de sporters zelfs door ze aan anabolen steroïden te helpen. Het kan zorgen voor extreme grote bodybuilders op het podium. Het is natuurlijk allemaal geweldig om te zien. Is het echter een goed ideaalbeeld van een man?

2 thoughts on “De onschuldige sporters en valsspelers

 1. Hello,

  I’m looking for the person in charge of purchasing.

  We would like to propose a few products to your company.

  Could you please give me the correct email address for the person in charge of purchasing?

  Or the purchasing department.

  We speak Dutch, French, German and English

  Thanks 🙂

  Matthieu

  http://www.gamaco.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *